Burn-out Begeleiding

Bij een burn-out ben je opgebrand. Je bent megamoe, je kunt geen prikkels meer aan, je voelt je down, en je creativiteit is ver te zoeken. Het is chaos in je hoofd en je hebt het gevoel dat je richtingloos met je bootje op zee dobbert. Je bezieling en je energie zijn verdwenen. Je herkent jezelf niet meer en aan werk hoef je voorlopig niet te denken.

Gelukkig hoeft u een burn-out niet alleen op te lossen. Bron heeft veel expertise op het gebied van burnout begeleiding en kan u binnen een overzich-
telijke periode weer terugbrengen bij uw natuurlijke kracht. Een pro-
ces van innerlijke beweging waar u als herboren uit kunt komen, hoe vreemd dit nu nog klinkt.

Net als een slang die zijn vel aflegt, vindt u een nieuwe vorm om weer verder te gaan. Vanuit uw uitputting ontstaat nieuwe bagage en u ruimt oude patronen op die destructief voor u zijn. Uiteindelijk bent u opnieuw geworteld, gelouterd en rijper geworden. U staat weer rechtop en bewust in het leven.

De Burn-out begeleiding kent vier niveau’s

Niveau 1: Energieherstel
Bij een burn-out zijn alle energiereserves uitgeput. We zorgen voor weinig prikkels en genoeg rust zodat u meer energie ontvangt dan u afgeeft. Bovendien heeft Bron diverse mogelijkheden in huis die kunnen helpen bij uw energieherstel. U zult merken en voelen dat u in korte tijd uw energie weer op peil hebt.

Niveau 2: Naar de oorzaak
We maken ruimte voor gezonder denken, voelen en handelen. Spanningsvelden worden opgespoord en behandeld. We verkennen uw grenzen en raken de kern van uw burn-out. De oorzaak is tenslotte ook het vertrekpunt voor de verbetering. Daarnaast staan we stil bij uw bioritme, het effect van voedsel en krijgt u prettige, vitaliserende ontspanningsoefeningen.

Niveau 3: Schoon schip maken
We zoomen in op de ongezonde factoren die hebben bijgedragen tot deze situatie. Belemmerende overtuigingen die uw vitale energie saboteren worden opgeruimd. Ook maakt u diepere verbinding met uzelf: u leert hoe uw lichaam met u praat. (Daar hebt u niet naar geluisterd in het verleden). U zult merken dat u weer meer kan. Uw activiteiten zijn nog niet werk gerelateerd. Wel bent u in deze fase weer in contact met uw werk en wordt er een plan van terugkeer gemaakt.

Niveau 4: Uw oerkracht hervinden
In de laatste fase hervind u uw oerkracht en het gevoel dat u goed bent zoals u bent. U weet weer waar uw grenzen liggen en u leert uw energie beheren. Ondertussen krijgt u stiekem weer zin om meer onder de mensen te zijn en uw handen beginnen al te jeuken. Zin krijgen is een belangrijke uitdrukking. Want met zin gaat uw krachtcentrale weer werken.

Contact met het werk
Bron is ongebonden en kan u daarom voorzien van onpartijdige begeleiding. Waar mogelijk en in goed overleg met u, zullen we samen met uw leidinggevende, uw bedrijfsarts en eventueel met P&O bespreken waar u staat en hoe het gaat tijdens uw herstelperiode. Dit alles met de intentie van een prettige en gezonde terugkeer naar werk.

Tot slot: Voorkomen is beter dan genezen
In de fases die vooraf gaan aan een burn-out kan veel gemakkelijker bijgesteld worden wat uit de hand dreigt te lopen. Onderneem dus op tijd actie: kom eerder dan wanneer het niet anders meer kan.

Indien u te maken heeft met een burn-out of het wil voorkomen, dan kunt u bij Bron terecht. U kunt hiervoor contact opnemen met Tineke Meyersterug       
Bron Coaching | Training | Consult Kortemarkstraat 138, 8820 Torhout, T. +31 (0)6 25480305, info@bronvanbeweging.nl