Persoonlijke effectiviteit

Iedereen wil met een glimlach naar zijn of haar werk gaan en verschil maken. Dat kan ook, als wat je doet klopt met wat je wil en wie je bent.

Omdat iedereen anders is en anders werkt, is elk coachings- of trainingstraject op maat. Afgestemd op jouw persoonlijke wensen en werksituatie. Hierbij belichten we ‘de Zeven Fasen van Groei’. In deze fasen liggen tal van groeikansen. Je zult ontdekken hoe het werkt in jezelf en hoe je op je werk nog meer tot je recht komt.

Fase 1. Het Zijn: je thuisvoelen
Deze fase gaat over je thuisvoelen, bij jezelf, in het leven en ook op je werk. Hierbij spelen eigenwaarde en zelfvertrouwen een belangrijke rol. Er is aandacht voor jouw duidelijke aanwezigheid en bewegingsvrijheid. Oftewel: je mag er zijn en je aanwezigheid heeft waarde.

Fase 2. De Verbinding: aangaan van relaties
De relaties op je werk en binnen je team worden in deze fase onder de loep genomen. Welke relaties gaan vanzelf, welke zijn moeizaam en wat zijn voor jou de beste condities om te communiceren? Mogen mensen echt anders zijn? Ook is er aandacht voor afstand en nabijheid binnen werkrelaties.

Fase 3. Het Imago: jouw beeld in de buitenwereld
Hoe wordt je gezien door je collega’s en hoe wil je gezien worden? Deze fase gaat over normen, verwachtingen en waarmaken.Van schijnvertoning naar oprecht jezelf zijn. Dat werkt een stuk prettiger.

Fase 4. De Persoonlijkheid: Je ware aard, jouw natuur
Stop met vergelijken. Je bent uniek. In deze fase kijk je in de spiegel en ontdek je waar je energie van krijgt en wat je energie kost. Je accepteert je passies, je talenten, je begrenzingen. Zodat je weet waar je energie op kunt richten en wat je nodig hebt om lekker te werken.

Fase 5. De Expressie: jezelf uitdrukken in woord en gebaar
Zeg je wat je wilt, wat je vindt? Hoort en ziet de ander wat je bedoelt? Zie en versta jij de ander wel? Deze fase gaat over de kracht van de taal. Over het gebruik van je woorden, de keuze van je stem en de effecten daarvan. En natuurlijk over de impact van je lichaamstaal: zegt je lichaam hetzelfde als je woorden? Maak je echt verbinding?

Fase 6. De Ontwikkeling: van kennis naar creatie
Tijdens deze fase staat een open mind centraal en wordt je nieuwsgierig-
heid geprikkeld. Dit gaat over je wil om je kennis uit te breiden en zo je bewustzijn te verruimen. Over je wil om de mogelijkheden te zien en de ervaringen op te doen. Zodat je nieuwe dingen kunt scheppen en er nieuwe werelden voor je opengaan.

Fase 7. De Wijsheid: trouw aan jouw eigenheid
Deze laatste fase gaat over jouw eigen wijze. Over durven zijn wie je bent en durven dromen en fantaseren in het hier en nu. Vol vertrouwen. Vanuit je eigenheid en je hart creëer jij jouw eigen succes. Je bent krach-
tig kwetsbaar. Je innerlijke waarden zijn je gids. Ook op je werk. En daar krijg je energie van.

Ook voor u stippelt Bron graag een traject op maat uit. U kunt hiervoor contact opnemen met Tineke Meyers.

terug       
Bron Coaching | Training | Consult Kortemarkstraat 138, 8820 Torhout, T. +31 (0)6 25480305, info@bronvanbeweging.nl